x
x

Medicinska naklada: Restaurativna dentalna medicina

  03.07.2019.

Pozivamo Vas na predstavljanje udžbenika Restaurativna dentalna medicina, autorice Zrinke Tarle i suradnika. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 4. srpnja 2019. godine, u 13 sati, u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Opatička 18 u Zagrebu.

Medicinska naklada: Restaurativna dentalna medicina

Ovaj je sveučilišni udžbenik sveobuhvatno štivo koje uključuje sve segmente bitne u razumijevanju teorijske i praktične razine restaurativne dentalne medicine, podijeljen u 18 poglavlja:
anatomska i biološka svojstva zubnih tkiva, anamnezu i dijagnostičke postupke u restaurativnoj dentalnoj medicini, razvojne anomalije zuba, procjenu stanja tvrdih zubnih tkiva, zubni karijes, dentalne traume, stomatološke instrumente i suho radno polje, minimalno invanzivne preparacije, zaštitu pulpe, staklenoionomerne cemente, dentalne amalgame, izradbu amalgamskih ispuna, adhezijske sustave, kompozitne materijale, polimerizaciju, izradbu izravnih kompozitnih ispuna, neizravne restauracije, keramičke materijale, poslijeendodontsku opskrbu zuba i izbijeljivanje zuba.

Udžbenik je djelo osam autora koji su u njega pretočili svoje bogato kliničko i znanstveno iskustvo.

Namijenjen je ponajprije studentima Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Dentalna medicina kao temeljna literatura za predmete Pretklinička restaurativna dentalna medicina, Restaurativna dentalna medicina I i Restaurativna dentalna medicina II.

Knjiga će biti korisno štivo i studentima poslijediplomskih studija - specijalističkih i doktorskog, te doktorima dentalne medicine - praktičarima, koji će u njemu pronaći zanimljive i korisne podatke.

Nadamo se da će ovaj udžbenik mnogim studentima olakšati studentske dane, a i da će biti nit vodilja i oslonac doktorima dentalne medicine u rješavanju dvojbi u kliničkoj praksi.

Autor/i: Zrinka Tarle i suradnici