x
x

Dijagnostika, tretman i skrb za maloljetnike s problematičnom uporabom droga

  15.06.2019.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, održat će se stručni skup: Poboljšanje dijagnostike, tretmana i skrbi za maloljetnike s problematičnom uporabom droga i unapređenje međuresorne suradnje. Skup se održava u Edukacijskom centru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu, Rockefellerova 12, 18. lipnja 2019. u 9.30 sati.

Dijagnostika, tretman i skrb za maloljetnike s problematičnom uporabom droga

Navedeni skup organizira se povodom obilježavanja 26. lipnja kao Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama  koji je Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila 1987. godine, želeći upozoriti globalnu svjetsku javnost na sverastući problem zlouporabe droga u društvu osobito među mladima i potrebu aktivnog uključivanja svih dionika u zajednici na djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – Međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

Tema skupa je rasprava o izazovima na području skrbi za maloljetnike s problematičnom uporabom droga te o mogućnostima za unapređenje suradnje zdravstvenog, socijalnog, odgojno-obrazovnog i kazneno-represivnog sustava na području Grada Zagreba.

Na skupu će sudjelovati predstavnici službi za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, centara za socijalnu skrb, domova za djecu, osnovnih i srednjih škola, policijske uprave, državnog odvjetništva, suda za mladež, ustanova u okviru zatvorskog sustava te organizacije civilnog društva koji sudjeluju u dijagnostici, tretmanu i skrbi o maloljetnicima.

Izvor:Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr