x
x

Provedena javnozdravstvena akcija: Hodanjem do zdravlja

  15.05.2019.

Obilježili smo „Dan kretanja za zdravlje“ provedbom javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ na Savskom nasipu uz jezero Bundek u petak, 10. svibnja 2019. u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Provedena javnozdravstvena akcija: Hodanjem do zdravlja
U skladu s preporukama Svjetske Zdravstvene organizacije aktivnosti trebaju biti umjerenog do visokog intenziteta koje se mogu provoditi bilo gdje, a s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja pojedinca

Kroz svoj rad Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) promovira zdrave stilove života, potiče na održavanje zdravlja te navodi redovitu tjelesnu aktivnost kao imperativ dobrog zdravlja. Od 2003. godine, na inicijativu SZO, potiču se sve države članice Europske unije da 10. svibnja na nacionalnoj razini provode aktivnosti kojima se promiče redovita tjelesna aktivnost. Taj dan se naziva „Dan kretanja za zdravlje” (Move for Health Day) i usmjeren je na podizanje javne svijesti o koristima tjelesne aktivnosti u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti.

U skladu s preporukama Svjetske Zdravstvene organizacije aktivnosti  trebaju biti umjerenog do visokog intenziteta koje se mogu provoditi bilo gdje, a s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja pojedinca. Također, cilj ovog događaja je i ukazati kako pojedinci, zajednice i narodi mogu promicati zdravlje i koristi zdravih stilova života. Djelovanjem u zajednici želimo informirati i senzibilizirati građane Republike Hrvatske svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima tjelesne aktivnosti.

Cilj nam je osvijestiti i potaknuti građane Grada Zagreba, prije svega one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te na taj način učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja. Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.