x
x

Studentske sekcije zagrebačkog Medicinskog fakulteta: Bicikliranjem do zdravlja

  11.05.2019.

Studentske sekcije zagrebačkog Medicinskog fakulteta pokrenule su projekt "Bicikliranjem do zdravlja" koji se održava svake nedjelje u svibnju u 17 sati na zagrebačkom jezeru Jarun.

Studentske sekcije zagrebačkog Medicinskog fakulteta: Bicikliranjem do zdravlja

Okupljanje je u 17 sati kod glavnog ulaza na jezero Jarun (Hrgovići), a biciklira se 30 minuta.

Projekt "Bicikliranjem do zdravlja" zamišljen je kao javnozdravstvena intervencija s ciljem promicanja bicikliranja, prvenstveno među studentskom populacijom, ali je želja obuhvatiti i što veći broj građana.

Prije bicikliranja, Sindikat biciklista održava edukativno predavanje o sigurnom kretanju biciklom kroz promet u Zagrebu kako bi se svi sudionici upoznali sa zakonima vezanim uz bicikliranje.

Drugu nedjelju provođenja projekta, 12. svibnja, projektu će se pridružiti i EMSA Zagreb koja će u sklopu Bolnice za medvjediće pripremiti radionice za djecu.

Posljednju nedjelju, 26. svibnja, uz bicikliranje će biti organizirana i antropometrijska mjerenja (tjelesna masa, indeks tjelesne mase, postotak masnog i mišićnog tkiva, visceralna mast) te savjetovanje, a studenti Biciklističke sekcije KSET-a će besplatno pregledavati i popravljati bicikle sudionika.

Izvor: Medicinski fakultet u Zagrebu