x
x

Medicinska naklada: novi Kolposkopski atlas

  24.05.2019.

Izašao je novi Kolposkopski atlas urednika Gorana Grubišića, Vesne Harni i Damira Babića u izdanju Medicinske naklade. Atlas sadržava više od 700 slika, visoke kvalitete, pažljivo odabranih iz vlastite bogate fotodokumentacije autora.

Medicinska naklada: novi Kolposkopski atlas

Kolposkopija je slika, a svaka slika usijeca se u promatračevu memoriju. Tko god je pronicao ili počinje pronicati u kolposkopiju, shvaća važnost kvalitetnog slikovnog prikaza, bilo na binokularnom sustavu klasičnih kolposkopa, bilo na sadašnjem suvremenim uređajima.

Temeljne spoznaje iz kolposkopije:

•Izobrazbom i praktičnim radom može se naučiti razlikovati normalnu od abnormalne slike, a u spektru abnormalnih može se naučiti razlikovati blagu od teške abnormalnosti.

•U spektru teških abnormalnosti moguće je naučiti prepoznati i one najteže, a to su slike sumnjive na početnu invaziju neo plastičnog procesa u višeslojno pločastom i žljezdanom pokrovu.

•Zahvaljujući S3 stručnim smjernicama za premaligne lezije vrata maternice HDGO-a, ravnomjerno su obuhvaćene kolposkopija, citologija i patologija i uključene u Nacionalni program ranog otkrivanja vrata maternice.

•Tako je moguće pravodobno dijagnosticirati i liječiti svaku ženu oboljelu od abnormalnog procesa u pokrovu vrata maternice, spasiti kako njeno ginekološko tako i psihosocijalno i obiteljsko zdravlje.

Kao iskusni kolposkopičari – ginekolozi, u suradnji sa specijalistima ginekološke citodijagnostike i ginekološke patohistologije, i uz pomoć relevantnih specijalista komplementarnih supspecijalnosti, urednici su pripremili ovaj atlas za sve zainteresirane koji žele dublje proniknuti u kolposkopsku problematiku i naučiti pravilno kolposkopirati.

Atlas sadržava više od 700 slika, visoke kvalitete, pažljivo odabranih iz vlastite bogate fotodokumentacije autora.

Autor/i: Goran Grubišić, Vesna Harni, Damir Babić

Bibliografski podatci:

Autori:  Goran Grubišić, Vesna Harni, Damir Babić 

ISBN: 978-953-176-843-6 

Godina izdanja: 2019. 

Opseg: 372 str. 

Format: 21 x 30 cm 

Uvez: tvrdi

Izdavač: Medicinska naklada

Cijena: 378,00 kn