x
x

MICC:Kroz sito i rešeto:što i kako vrednovati u znanosti i visokom obrazovanju

  13.06.2022.

Konferencija MICC - Medical Information Conference Croatia je skup namijenjen liječnicima i informacijskim stručnjacima u području biomedicinskih znanosti, ali otvoren je i za ostale djelatnike u medicini i zdravstvu, studente i zainteresiranu javnost. Tematikom prati suvremene trendove vezane uz problematiku objavljivanja, pristupa, korištenja, širenja i čuvanja informacija u sustavu znanosti, visokog obrazovanja, istraživanja i zdravstva.

MICC:Kroz sito i rešeto:što i kako vrednovati u znanosti i visokom obrazovanju
Skup MICC boduje Hrvatska liječnička komora (aktivni sudionici dobivaju 15 bodova, pasivni 10), a kotizacija se ne plaća.

Sedamnaesti MICC bavit će se tematikom vrednovanja u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Biti će govora o načinima vrednovanja znanstvenih aktivnosti, s posebnim osvrtom na novije međunarodne inicijative koje se zalažu za redefiniranje sustava vrednovanja. Teme će uključivati i međunarodne ljestvice vrednovanja sveučilišta, odgovornu primjenu bibliometrijskih pokazatelja u različitim evaluacijama, načine vrednovanja projekata, kao i vrednovanje nastavnih i stručnih aktivnosti.

U planu su i dvije radionice aktualne tematike: upravljanje istraživačkim podacima i novosti iz portfelja tvrtke Wolters Kluwer.

Skup organizira Središnja medicinska knjižnica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s tvrtkom Wolters Kluwer.

Skup MICC boduje Hrvatska liječnička komora (aktivni sudionici dobivaju 15 bodova, pasivni 10), a kotizacija se ne plaća.

MICC 2022 održat će se uživo, 14. lipnja 2022. godine, s početkom u 10:00 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Srdačno vas pozivamo i potičemo da nam se pridružite i da uživo razgovaramo o ovoj važnoj temi!

Za one koji neće biti u mogućnosti osobno doći, organizirat SMK će organizirati prijenos elektroničkim putem.

Registracija je obvezna, a sudjelovanje besplatno.

Prijava je obvezna – putem poveznice: Registracija, a sudjelovanje je besplatno.

Hrvatska liječnička komora sudionicima dodjeljuje 10 bodova.

Program i detaljne informacije pronaći ćete na mrežnim stranicama: http://ark.mef.hr/MICC/