x
x

Objedinjeni hitni bolnički prijem u KBC Sestara milosrdnica

  26.04.2019.

Vlada je prihvatila zaključak da se proračunskim sredstvima u iznosu od 45 milijuna kuna sufinanciraju projekti dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija KBC Sestre milosrdnice te projekt uspostave objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

Objedinjeni hitni bolnički prijem u KBC Sestara milosrdnica

Za ove projekte su iz EU fondova već dodijeljena bespovratna sredstva, a trebali bi biti završeni do rujna.

Budući da projekti kasne i nedostaje sredstava, prijeti mogućnost gubitka sredstava EU.

Vrijednost projekta dnevnih bolnica iznosi 49,8 milijuna kuna, a uspostava hitnog prijema 30,9 milijuna kuna, pa je ukupna vrijednost projekata 80,8 milijuna kuna.

Cilj otvaranja dnevnih bolnica je održivost poslovanja bolnice jer su se dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije pokazale odličnim rješenjem za zbrinjavanje pacijenata kojima nije nužno liječenje na akutnim bolničkim odjelima.

Smanjenjem prijema na akutne bolničke odjele, a povećanjem broja slučajeva u dnevnim bolnicama i jednodnevnim kirurgijama, troškovi liječenja i poslovanja će se smanjiti, a učinkovitost za pacijente porasti jer će se cijela obrada moći napraviti u jednome danu i na jednome mjestu bez gubitka vremena za pacijente.

KBC Sestre milosrdnice na lokaciji u Vinogradskoj do rujna ove godine treba dobiti i objedinjeni hitni bolnički prijem.

Novi hitni bolnički prijem u Vinogradskoj omogućit će brže zbrinjavanje pacijenata, brži obrtaj pacijenata i bržu dijagnostiku.