x
x

Vježbanje na radnom mjestu - aktivno provođenje pauze

  19.04.2019.

Vježbanje na radnom mjestu - aktivno provođenje pauze“ program je osmišljen kako bismo poticali djelatnike na aktivno provođenje pauze i promoviranje zdravog stila života. To je već odavno prepoznati trend u svijetu i gotovo da nema veće radne organizacije i korporacije koja svojim djelatnicima ne omogućava neki oblik rekreacije ili vježbanja na radnom mjestu.

Vježbanje na radnom mjestu - aktivno provođenje pauze

Tjelesna aktivnost, osim što unaprjeđuje zdravlje, povećava i produktivnost i radnu sposobnost te podiže kvalitetu međuljudskih odnosa. Izvrstan je alat u prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti, što je ujedno i jedan od osnovnih ciljeva našeg Zavoda.

Također, tjelesna aktivnost je dokazano izvrstan alat protiv stresa, pomaže u boljem suočavanju sa stresnim situacijama, konstruktivnijoj percepciji stresa te kvalitetnijem rješavanju problema. Istraživanja pokazuju kako višegodišnji sedentarni način života (rad za računalom, vožnja automobilom, provođenje slobodnog vremena pred televizorom...) negativno utječu na zdravlje pojedinca, a dugoročno mogu dovesti do niza zdravstvenih problema.

Provođenjem preventivnih zdravstvenih postupaka koje uključuju više tjelesne aktivnosti i usvajanje zdravih životnih navika i na radnom mjestu (na kojem provodimo znatan dio  života) moguće je poboljšati kvalitetu života i unaprijediti očuvanje našeg zdravlja.