x
x

Prvi korak u realizaciji izgradnje dječje bolnice u zagrebačkom Blatu

  16.04.2019.

Premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisali su u ponedjeljak okvirni sporazum o suradnji na pripremi projekta "Izgradnja nacionalne dječje bolnice", što je prvi korak u realizaciji izgradnje te bolnice u zagrebačkom Blatu.

Prvi korak u realizaciji izgradnje dječje bolnice u zagrebačkom Blatu

Vrijednost tog strateškog Vladina projekta je 42,3 milijuna kuna, od čega je 85% financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ostatak sredstava bit će osiguran iz državnog i zagrebačkog proračuna.

Ministarstvo zdravstva je u suradnji s Gradom Zagrebom počelo izradu tehničke i projektne dokumentacije, što je preduvjet za prijavu projekta izgradnje nacionalne dječje bolnice za sufinanciranje iz europskih fondova u idućem programskom razdoblju.

Nova dječja bolnica trebala bi objediniti postojeće kapacitete Klinike za dječje bolesti u Zagrebu i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica, te osigurati provedbu zdravstvene zaštite na području ginekologije i opstetricije.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je da će nacionalna dječja bolnica biti prva faza izgradnje nove nacionalne sveučilišne bolnice, a omogućit će sve oblike liječenja djece na jednom mjestu.

Izvor: Grad Zagreb