x
x

Novo doba farmacije - spremni na izazove

  11.04.2019.

U Dubrovniku je od 4. do 7. travnja 2019. godine održan 6. Hrvatski kongres farmacije s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres je organiziralo Hrvatsko farmaceutsko društvo u suradnji s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske te Ministarstva zdravstva i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Novo doba farmacije - spremni na izazove

Tijekom četverodnevnog kongresa, znanstvenim i stručnim programom obuhvaćena su predavanja stranih i domaćih stručnjaka te brojna posterska izlaganja, kojima su prikazana nova dostignuća u farmaceutskim znanostima, primjena suvremenih IT tehnologija, kao i razvoj ljekarničkih kompetencija i prakse. Posebna pozornost usmjerena je prema usklađivanju farmaceutske izobrazbe i regulative te ljekarništva s praksom u Europskoj uniji.

Kongresu je prisustvovalo više od 900 sudionika - predstavnika državnih institucija, međunarodnih strukovnih organizacija, farmaceutskih i srodnih fakulteta, farmaceutske industrije te brojnih stručnjaka iz farmacije i farmaciji srodnih struka iz 18 zemalja

Više na: www.halmed.hr