x
x

1. hrvatski simpozij o invazivnim gljivičnim infekcijama

  30.01.2019.

Srdačno Vas pozivamo da sudjelujete na 1. hrvatskom simpoziju o invazivnim gljivičnim infekcijama koji će se održati 1. veljače 2019. godine u Zagrebu.

1. hrvatski simpozij o invazivnim gljivičnim infekcijama

Invazivne gljivične infekcije su sve značajniji uzrok morbiditeta i mortaliteta. Populacija bolesnika kod kojih se javljaju sve je brojnija i stavlja pred nas izazove u dijagnostici i liječenju ovih infekcija.

Europska konfederacija za medicinsku mikologiju (ECMM), krovna europska organizacija, koje smo i mi dio, preduvjetom za uspješno rješavanje ovog problema smatra suradnju svih onih koji se bave gljivičnim infekcijama u smislu standardizacije metoda, istraživanja epidemiologije, razmjene informacija i provođenja multicentričnih studija.

Zbog toga smo multidisciplinarnim i multicentričnim programom simpozija željeli okupiti hrvatske stručnjake različitih specijalnosti s ciljem definiranja problema i mogućnosti poboljšanja dijagnostike i liječenja ovih infekcija. Simpozij je namijenjem hematolozima, pedijatrima, anesteziolozima, kirurzima, internistima, pulmolozima, infektolozima, kliničkim mikrobiolozima i svima koji se s ovim problemom susreću u svome radu.

S poštovanjem,

Za Organizacijski odbor

Prof. dr. sc. Ivana Mareković

Klinički zavod za kliničku i molekularnu mikrobiologiju, KBC Zagreb

ECMM Excellence center in laboratory mycology

Za prijave i sve obavijesti: danijela.curcic@penta-zagreb.hr

Hrvatska liječnička komora bodovat će skup prema Pravilniku o stručnom usavršavanju

Kotizacija: bez naknade.