x
x

Više od 2.500 kostimiranih trkača i hodača sudjelovalo u Zagreb Advent Runu

  18.12.2018.

Oko 2.500 sudionika s plavim kapica Djeda Božićnjaka protrčalo je u nedjelju čarobno ukrašenim centrom Zagreba u sklopu kostimirane utrke humanitarnog karaktera Zagreb Advent Run. Središnji i jedini sportski događaj slavnog zagrebačkog adventa održan je već treću godinu zaredom, ovaj put s rekordnim brojem sudionika.

Više od 2.500 kostimiranih trkača i hodača sudjelovalo u Zagreb Advent Runu

Trčalo se na 5 i 10 kilometara, a ovogodišnjem izdanju utrke pridružili su se i nordijski hodači te brojne obitelji koje su nedjelju odlučile provesti u veseloj i zabavnoj atmosferi.

Utrka je bila posvećena borbi protiv dijabetesa, bolesti koja je danas četvrta po uzroku smrtnosti u Hrvatskoj, te će se dio sredstava od kotizacija donirati Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao potpora njihovim programima i projektima. „Drago mi je da su se dijabetičari uključili u ovaj projekt kao trkači i hodači, ali i kao volonteri koji su potpomogli organizaciji te educirali građane o važnosti prevencije i liječenja dijabetesa. Od dijabetesa svake godine obolijeva i umire sve više Hrvata. Pravilna prehrana te redovita tjelovježba znatno smanjuju rizik od obolijevanja te pomažu ublažavanju posljedica dijabetesa kod oboljelih, stoga nam je posebno drago što su organizatori utrke ovogodišnj izdanje Zagreb Advent Runa posvetili borbi protiv dijabetesa“, izjavila je Zrinka Mach, predsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga. 

Izvor: www.stampar.hr