x
x

HLK: Predstavljena sedma sezona Aktivne Hrvatske

  06.12.2018.

Koncem studenoga u zagrebačkom hotelu Westin najavljena je i predstavljena sedma sezona projekta Aktivna Hrvatska čiji je partner i Hrvatska liječnička komora (HLK). Vodeći hrvatski stručnjaci okupljeni oko tog edukativno–sportskog projekta upravo su za najavu sedme sezone odabrali početak blagdanskog slavlja kako bi građane podsjetili na korake koje bi svakodnevno trebali raditi da bi im tijelo normalno funkcioniralo tijekom cijele godine.

HLK: Predstavljena sedma sezona Aktivne Hrvatske

„Primjećujemo da se sve više građana odaziva pozivu za povećanom brigom za zdravlje. Primjećujemo to i u samoj liječničkoj struci. Ove ćemo sezone biti na raspolaganju našim građanima u sklopu projekta Aktivna Hrvatska sa savjetovanjem i mjerenjem indeksa tjelesne mase“, izjavila je dopredsjednica HLK-a dr. Ada Barić Grgurević. 

Na predstavljanju su bile i prim. dr. sc. Iva Pejnović Franelić i dr. Ivana Kerner koje su na trenizima tijekom 2018. stručnim liječničkim savjetima educirale građane o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje. Te aktivnosti u ime HLK-a kao partnera projektu Aktivne Hrvatske dr. Pejnović Franelić i dr. Kerner nastavit će i u novoj sezoni u 2019. 

Iznimno je važno podsjećati se svakodnevno na tjelesnu aktivnost. Tijelo sve pamti, tako da pozivamo sve da pronađu vremena za barem pola sata dnevne tjelesne aktivnosti. Izaberite vama najdraži način, bilo to šetnja okićenim gradom, vježbanje kod kuće ili pak u nekom od fitness centara, poručio je prof. Damir Knjaz s Kineziološkog fakulteta iz Zagreba. Navodeći da su statistike porazne, pozvao je roditelje i sve djelatnike u sustavu školstva na dodatnu edukaciju mladih.

Trenerski tim Kineziološkog fakulteta u 2019. s građanima će vježbati i educirati ih u Novoj Gradišci, Zaboku, Puli, Poreču, Vodicama, Petrčanima, Šibeniku, Crikvenici i Zagrebu. U svim tim gradovima besplatno će se provoditi dijagnostika biotreninga i nutricionistički testovi te savjetovanja o hrani. 

Stručni tim projekta građanima će biti na raspolaganju na službenoj web stranici projekta www.aktivnahrvatska.hr na kojoj se mogu prijaviti za vježbanja.

Na predstavljanju nove sezone Aktivne Hrvatske u ime pokroviteljice projekta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović nazočio je savjetnik u Uredu predsjednice dr.sc. Tomislav Madžar.

Izvor: HLK