x
x

Nova knjiga: Rehabilitacija ozljeda lokomotornog sustava

  06.12.2018.

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige „Rehabilitacija ozljeda lokomotornog sustava“, autori Melita Uremović, Slavko Davila i suradnici u petak, 7. prosinca 2018. godine, u 19. 00 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora Šubićeva 9, Zagreb.

Nova knjiga: Rehabilitacija ozljeda lokomotornog sustava

Rehabilitacija traumatološkog bolesnika je kontinuiran i koordiniran proces koji počinje nastupom ozljede i traje do oporavka funkcije ozlijeđenog područja na razinu prije ozljede. Dominantno mjesto u rehabilitaciji pripada kineziterapiji, a postupci koji se propisuju tijekom rehabilitacije usmjereni su poboljšanju ishoda liječenja i rehabilitacije. Liječnik specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije je koordinator interdisciplinarnog rehabilitacijskog tima u kojemu izuzetno bitnu ulogu ima i fizioterapeut.

Pristup bolesniku mora biti individualan i prilagođen pojedincu i vrsti ozljede, odnosno kirurškom zahvatu i osobnim potrebama bolesnika s ciljem što bržeg povratka u svakodnevne životne aktivnosti. Ključ uspješnosti rehabilitacije su rani početak i kontinuiranost tretmana, motiviranost bolesnika, pravodobna prevencija i liječenje nastalih komplikacija te adekvatan izbor kineziterapijskih i drugih fizikalnoterapijskih postupaka.

Knjiga je podijeljena u dvije cjeline: prva prikazuje kirurško liječenje, a druga primjenu fizikalne terapije u različitim fazama rehabilitacijskoga liječenja. Namijenjena je širem krugu čitatelja medicinske struke: kirurzima-traumatolozima, ortopedima, fizijatrima i fizioterapeutima.

Autor/i: Melita Uremović, Slavko Davila i suradnici

Bibliografski podatci:

Autori:  Melita Uremović, Slavko Davila i suradnici 

ISBN:  978-953-176-764-4 

Godina izdanja:  2018. 

Opseg:  270 str. 

Format:  17 x 24 cm 

Uvez:  meki 

OGLASI
Andol PROIbuxin RapidMaxirino
OGLAS
Maxirino
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: