x
x

Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU

  06.11.2018.

Pozivamo Vas na predstavljanje projekta – izlaganje uz dijaprojekciju pod naslovom: Projekt Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU – od aplikacije do realizacije koje će se održati u okviru manifestacije: Dan otvorenih vrata HAZU, 6. studenoga 2018. u 18 sati u velikoj dvorani Knjižnice HAZU.

Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU

Hrvatski muzej medicine i farmacije HAZU osvojio je 2017. godine 1. nagradu na natječaju Zagrebačke banke MOJ ZABA START – kultura i znanost za navedeni projekt te je, zahvaljujući dobivenoj financijskoj potpori, izrađen scenarij stalnog postava Muzeja.

Istodobno je dovršen glavni i izvedbeni arhitektonski projekt rekonstrukcije, obnove i uređenja prostora za Hrvatski muzej medicine i farmacije HAZU u Gundulićevoj 24 u Zagrebu. Time su stvoreni preduvjeti za apliciranje na natječaje za realizaciju projekta.

U izlaganju će biti predstavljen cijeli razvojni put projekta, od tijeka samog natječaja, preko prikaza radnog procesa na izradi scenarija, do prezentacije ostvarenih rezultata koji zorno predočuju izgled budućeg stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije.

Uvodna riječ: akademik Marko Pećina, tajnik Razreda za medicinske znanosti HAZU i voditelj Muzeja.

U predstavljanju će sudjelovati stručni tim projekta u sastavu:

prof dr. sc. Stella Fatović-Ferenčić, zamjenica voditelja Muzeja, autorica idejne koncepcije Muzeja i koautorica scenarija;

Silvija Brkić Midžić, prof., viša kustosica, upraviteljica Muzeja i koautorica scenarija;

Tomislav Slavić, mag. pov. umj., kustos vježbenik u HMMF HAZU;

Želimir Laszlo, prof. pov. umj., konzervator savjetnik, autor scenarija stalnog postava;

Ante Rašić, red. prof. art, autor idejnog rješenja likovnog postava;

Goran Vržina, elektroničar, stručnjak za digitalizaciju s niskom razinom osvjetljenja.

Izvor: HAZU