x
x

Humanitarne utrke: Reumatlon i Mini Reumatlon

  19.10.2018.

Prijavite se na humanitarne utrke Reumatlon i Mini Reumatlon i pomozite djeci oboljeloj od reumatskih bolesti

Humanitarne utrke: Reumatlon i Mini Reumatlon

Zaljubljenicima u trčanje i zdrav život pruža se prilika da sudjelovanjem u utrci pomognu djeci oboljeloj od reumatskih bolesti, odnosno doprinesu organizaciji dječjih reuma kampova u Hrvatskoj. Utrke Reumatlon i Mini Reumatlon otvaraju svoja vrata za javnost 20. listopada na zagrebačkom Bundeku - pridružite se, učinite dobro djelo i pomozite u podizanju kvalitete života djece i mladih oboljelih od reumatskih bolesti. Organizator utrka je Hrvatsko reumatološko društvo (HRD), suorganizator udruga pacijenata Remisija, parteri su Hrvatska liga protiv reumatizma, Hrvatski nacionalni odbor Desetljeće kostiju i zglobova te Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a utrke se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

O Reumatlonu i reuma kampovima

Reumatlon je nastao kao projekt Hrvatskog reumatološkog društva 2014. godine s ciljem podizanja svijesti o reumatskim bolestima te o fizičkoj aktivnosti kao najboljem načinu njihove prevencije i značajnom dijelu njihova liječenja. Protekle četiri godine trčao se u okviru godišnjih kongresa društva, a sudionici utrke bili su pacijenti i medicinski profesionalci uključeni u liječenje reumatskih bolesti (liječnici, fizioterapeuti, medicinske sestre i drugi). Zahvaljujući angažmanu udruge pacijenata Remisija, od 2016. godine održava se i Mini Reumatlon, utrka malih pacijenata oboljelih od reumatskih bolesti.   

Organizacijski odbor Reumatlona 2018. godine donio je odluku da 5. Reumatlon i 3. Mini Reumatlon otvore za javnost s plemenitim ciljem - prikupljanje sredstava za pokretanje i organizaciju dječjeg reuma kampa. Ondje će se djeca u sigurnoj sredini tijekom višednevnog boravka upoznati s njihovom bolešću, sa svim dijagnostičkim i terapijskim mogućnostima te će im se općenito dati smjernice za kvalitetan život čiji temelji nezaobilazno leže, među ostalim, i na fizičkoj aktivnosti. Kamp će voditi multidisciplinarni stručni tim uglavnom volontera, zahtjeva dosta organizacije i sredstava, pa je stoga svaka pomoć dobrodošla.

Detalji ovogodišnje utrke

U sklopu ovogodišnjeg Reumatlona održat će se tri utrke sa startnim mjestom kod mostića i amfiteatra na Bundeku: utrka na 10 km počet će u 11 sati, utrka na 5 km počinje u 11:05, a točno u podne trčat će se simbolični Reumatlon i Mini Reumatlon u kojem će sudjelovati djeca i odrasli oboljeli od reumatskih bolesti te svi koji ih podržavaju. Za najbrže natjecatelje u utrkama na 10 i 5 km organizatori će osigurati nagrade, dok su u simboličnoj utrci svi pobjednici, a posebice mali pacijenti - oni su naši ironkids, naši supermeni i heroji koji ne dozvoljavaju da ih bolovi onemoguće u kretanju i igri. Uz stazu su predviđena i razna događanja poput radionica tai chija, nordijskog hodanja, fitnessa, organizirat će se konzultacije s liječnicima i zabavni program. Detalje programa koji će početi od 9 sati i dodatne informacije objavljivat ćemo na stranicama http://reumatlon.eu i https://www.facebook.com/reumatlon.

Gdje se prijaviti i kako pomoći

Pridružite nam se! Sa zahvalnošću primamo donacije od 100 kn za utrku od 10 km, 60 kn za utrku od 5 km i 40 kn za sudjelovanje u simboličnim utrkama Reumatlon i Mini Reumatlon. Prijave se primaju na stranici https://www.stotinka.hr/hrv/organizator/236. Za sve one koji ne mogu sudjelovati, a žele doprinijeti organizaciji dječjih reuma kampova, otvoren je i račun kod Hrvatskog liječničkog zbora. Podaci za uplatu su: Primatelj: Hrvatski liječnički zbor, IBAN : HR7423600001101214818, Poziv na broj: 268-250, Svrha uplate: Donacija - Reumatlon.

Budimo brži od reume!