x
x

Novi udžbenik: Dentalna medicina starije dobi

  21.09.2018.

Pozivamo Vas na predstavljanje udžbenika Dentalna medicina starije dobi u praksi, autor Adnan Čatović i suradnici u ponedjeljak 24. rujna 2018. godine, u 16. 00 sati u Velikoj predavaonici na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Gundulićeva 5, Zagreb.

Novi udžbenik: Dentalna medicina starije dobi

Iz Uvodnika

Starenje je univerzalan biološki proces povezan s kontinuiranim i progresivnim promjenama na mikroskopskoj i makroskopskoj razini. Vanjski znakovi starenja uočavaju su ponajprije na našem izgledu, ali i na našem unutarnjem stanju; posebice su promjene vidljive nakon 65. godine, katkad i znatno prije. Na izgled pojedinca, kvalitetu i trajnost njegova života, pa i na trajnost kvalitetne starosti, svakako utječe način života, navike, genetika, ali i sistemske, maligne i druge bolesti. Starijih je osoba među nama sve više, a i sve je više istraživanja koja se bave različitim aspektima starenja.

Zanimljivost knjige ne određuje broj stranica već kvaliteta napisanog teksta; stoga zahvaljujem svim kolegicama i kolegama na njihovim izuzetno kvalitetnim tekstovima kojima su pridonijeli da ovaj udžbenik pruži čitatelju niz vrijednih podataka o starijim osobama i njihovim zdravstvenim tegobama.

Udžbenik je namijenjen svima koji se bave osobama starije životne dobi: od studenata u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi do doktora dentalne medicine i medicine u kliničkoj praksi, preko socijalnih radnika i medicinskih sestara do pomoćnog medicinskog osoblja i oralnih higijeničara, koji njeguju zdrave, nemoćne i bolesne starije osobe. Kritiku ili pohvale za učinjeno prepuštam čitateljima.

Koristim prigodu posebno zahvaliti direktorici Medicinske naklade, Anđi Raič, prof. i njezinom visokoprofesionalnom timu suradnika na izuzetnoj susretljivosti, pomoći i praktičnim savjetima, koji su uvelike pomogli realizaciji ovog zahtjevnog projekta.

prof. prim. dr. sc. Adnan Čatović, dr. med. dent.

Na predstavljanju će govoriti:

autor: prof. prim. dr. sc. Adnan Čatović, dr. med. dent.

recenzenti:

prof. prim. dr. sc. Goranka Prpić-Mehečić, dr. med. dent.

prof. prim. dr. sc. Dragutin Komar, dr. med. dent.

prof. prim. dr. sc. Anton Šmalcelj, dr. med.

 

u ime Medicinske naklade: Anđa Raič, prof.