x

SPECIJALIZACIJE

x

Potpisan Plan suradnje u području zdravstva između Hrvatske i Kine

  11.07.2018.

U sklopu 7. sastanka na vrhu šefova vlada 16 zemalja srednje i istočne Europe i Kine, na kojem je sudjelovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, održana je i svečanost potpisivanja ugovora/sporazuma o suradnji između zemalja srednje i istočne Europe i Narodne Republike Kine za razdoblje 2018.–2021. Tom prigodom potpisani su i sporazumi između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.

Potpisan Plan suradnje u području zdravstva između Hrvatske i Kine

Među ostalim, potpisan i Plan suradnje između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Nacionalne komisije za zdravstvo Narodne Republike Kine u području zdravstva i medicine za razdoblje 2018.-2020.g., kojeg je kao član hrvatskog izaslanstva potpisala državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske mr. sc. Zdravka Bušić.

Planom suradnje definirana je suradnja u području zdravstvene politike, stručnog i znanstvenog istraživanja, prevencije bolesti, zdravog starenja, primarne zdravstvene zaštite, tradicionalne i transplantacijske medicine, e-zdravstva, zdravlja majke i djeteta, organizacije zdravstva, održivog financiranja, kriznih medicinskih situacija te području sigurnosti hrane ne-životinjskog porijekla.

Planovi suradnje potpisuju se kontinuirano svake dvije godine u cilju provedbe temeljnog Ugovora o suradnji u području zdravstva i medicine između dviju Vlada te su rezultat dugogodišnje i vrlo uspješne suradnje s NR Kinom.

OGLASI
MaxirinoBisolexMaxflu
OGLAS
Ibuxin Rapid
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: