x
x

PLIVI „Zlatni ključ“ za najboljeg izvoznika u Njemačku

  18.06.2018.

Na 13. Konvenciji hrvatskih izvoznika dodijeljene su nagrade „Zlatni ključ“ najboljim izvoznicima u 2017. godini. Drugu godinu zaredom PLIVA je dobitnik ugledne nagrade za najboljeg izvoznika u Njemačku.

PLIVI „Zlatni ključ“ za najboljeg izvoznika u Njemačku

„Čast mi je u ime PLIVE i ove godine preuzeti nagradu za najboljeg hrvatskog izvoznika u Njemačku. Ova je nagrada priznanje dugogodišnjeg predanog rada svih mojih kolega koji su zaslužni za PLIVIN uspjeh na globalnoj razini. PLIVA je već dugi niz godina jedan od najznačajnijih hrvatskih izvoznika, ne samo u Njemačku već u cijeli niz zemalja, a udio izvoza u strukturi PLIVINE prodaje raste iz godine u godinu i danas je gotovo 90 posto. Čestitam i ostalim dobitnicima i nominiranima jer su upravo oni pokretači hrvatskog  gospodarstva koji mogu poslužiti kao svijetli primjer uspješnog poslovanja na europskim i svjetskim tržištima iz Hrvatske.“, istaknuo je Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE prilikom preuzimanja nagrade.

PLIVIN izvoz protekle godine iznosio je gotovo tri i pol milijarde kuna, u čemu je najveći udio imalo tržište Europske unije. Sjedinjene Američke Države najveće su pojedinačno tržište s oko 900 milijuna kuna prodaje. Na drugom je mjestu Njemačka, a od velike su važnosti i Rusija, Hrvatska te niz drugih europskih zemalja.

Izvoz kompanije sastoji se od izvoza tableta i injekcija, odnosno proizvoda, ali i specifičnih znanja. Otprilike 500 zaposlenika PLIVE u centrima za dijeljene aktivnosti podržava poslovanje Teve u Europi i svijetu te na taj način izvoze svoju ekspertizu u područjima Ljudskih potencijala, Nabave, IT-a i Financija.

Udruga Hrvatski izvoznici nagradu Zlatni ključ od 2008. godine dodjeljuje najuspješnijim izvoznicima u Hrvatskoj u 14 kategorija, a PLIVA je u proteklih deset godina osvojila ukupno 11 nagrada.

Izvor: PLIVA Hrvatska d.o.o.