x
x

Zatajenje jetre

  13.06.2018.

Komplikacije akutnog i kroničnog zatajenja funkcije jetre jedno su o najčešćih bolesti u ordinacijama specijalista gastroenterologije i obiteljske medicine. Zbrinjavanje navedenih bolesnika predstavlja svakodnevni izazov za gastroenterologe i liječnike obiteljske medicine i zahtijeva pravovremeno otkrivanje bolesti, uz interdisclipinarni pristup sustavnoj i dugotrajnoj skrbi.

Zatajenje jetre

Neprepoznato i neliječeno akutno zatajenje jetre povezano je s visokim rizikom smrtnog ishoda i jedan je od najčešćih indikacija za urgentnu transplantaciju  jetre. S druge strane neprepoznate i neliječene komplikacije kroničnih bolesti jetre dovode do razvoja ciroze jetre i komplikacija portalne hipertenzije.

Cilj  online tečaja koji ćemo ubrzo objaviti na portalu www.plivamed.net je kroz članke, naglaske i pitanja upoznati polaznike s općim značajkama akutnog i kroničnog zatajenje funkcije jetre, interdisciplinarnom pristupu dijagnostici i liječenju komplikacija navedenih bolesti uključivo  postupak transplantacije jetre.

S poštovanjem,

doc. dr. sc. Ivana Mikolašević, dr. med i izv. prof. dr. sc.Tajana Filipec Kanižaj, dr. med.