x
x

Opis bolničkog informatičkog sustava SPP – Sustav prijema pacijenata

  20.05.2018.

BIS SPP (Bolnički informatički sustav - Sustav prijema pacijenata) je sustav koji koristi trenutno najmodernije i najsigurnije internetske tehnologije. Zbog svoje optimalne programske strukture, korištenja resursa i načina ažuriranja omogućava znatno lakši i rasterećujući rad liječnika, sestara i administratora. Korisnici SPP-a koji su radili s drugim sustavima u nas često navode zadovoljstvo najbržim odzivom SPP sustava, najintuitivnijim radom u sustavu, a u radu trebaju znatno manji broj "klikova" u usporedbi sa drugim sličnim sustavima u nas.

Opis bolničkog informatičkog sustava SPP – Sustav prijema pacijenata

Osim ubrzanja rada korisnika SPP omogućava i značajno smanjenje troškova za ustanovu kroz:

  • smanjene troškove održavanja (2-3 puta)
  • uštede u potrošnji struje i hlađenju poslužitelja (5-20 puta)
  • uštede u laboratorijskim i drugim pretragama (u nekim slučajevima 2-3 povećanje iznosa DTS računa kroz poboljšano MKB i DTS šifriranje (20-30%)
  • uštede kroz smanjeni povrat računa HZZO-a. BIS SPP je potpuno usklađen sa zahtjevima Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, HZZO-a, HALMED-a, MUP-a, stručnih društava i odgovarajućih strukovnih komora i ima sve potrebne certifikate za rad u Hrvatskoj (certifikati G9 i G110 HZZO-a, eNaručivanje i eBolniceBI).

Vedran Ostojić