x
x

PITAJ ANDRIJU! Prvi javnozdravstveni portal za studente u Republici Hrvatskoj

  12.05.2018.

Projekt „Pitaj Andriju!“ predstavlja prvi javnozdravstveni portal namijenjen studentima u Republici Hrvatskoj i njihovom zdravlju, koji je počeo s radom povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, 7. travnja 2018.g. Potaknuti nedostatkom mogućnosti dobivanja odgovora na pitanja koja zanimaju mlade odlučili smo kreirati stranicu koja će biti izvor relevantnih stručnih i znanstvenih informacija iz područja zdravlja i zdravstvene zaštite. Portal je mjesto gdje studenti mogu anonimno postavljati pitanja vezana za zdravlje te na njih dobiti odgovor.

PITAJ ANDRIJU! Prvi javnozdravstveni portal za studente u Republici Hrvatskoj

Osmišljen je po principu „studenti za studente“ – studenti medicine pod mentorstvom nastavnika Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i suradnika odgovaraju na upite studenata. Osim što će imati uvid u do sada postavljena pitanja i odgovore, posjetitelji će se edukativnim člancima moći informirati o različitim temama iz područja javnog zdravstva.

Odgovori su prvenstveno informativnog karaktera, ali bazirani na stručno i znanstveno utemeljenim činjenicama. Slijedeći ideju i principe akademika Andrije Štampara da je mjesto djelovanja liječnika zajednica, a ne liječnička ordinacija, na ovaj način ulazimo u zajednicu u duhu 21. stoljeća, putem elektroničkih medija i odgovaramo na potrebe/upite studenata kroz znanstveno i stručno utemeljene i relevantne informacije iz sfere njihovog zdravlja i zdravstva općenito.

Portal se nalazi na sljedećoj poveznici: http://pitaj-andriju.com/

Izvor: www.snz.hr