x
x

Specijalna bolnica „Akromion“ proslavila deset godina uspješnoga rada

  19.04.2018.

Prigodnim programom i svečanom večerom Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju „Akromion“ proslavila je sredinom travnja deset godina uspješnoga rada koji je prije svega bio posvećen pacijentima i njihovom liječenju, ali i educiranju mladih stručnjaka.

Specijalna bolnica „Akromion“ proslavila deset godina uspješnoga rada
U deset godina naši liječnici pregledali su više od 63.000 pacijenata i izveli oko 10.300 operacijskih zahvata u 64 različite dijagnoze od operacije kuka, koljena, ramena itd, rekao je ravnatelj Čičak.

Prisjećajući se samih početaka ravnatelj „Akromiona“ prof. dr. Nikola Čičak istaknuo je kako im je cilj bio stvoriti najbolju bolnicu toga tipa u ovom dijelu Europe, napraviti djelo koje će nadživjeti same osnivače. Krenuli smo od nule, ali naš je moto bio samopouzdanje, prijenos znanja, nabava najsuvremenije opreme te organizacija rehabilitacije. I uspjeli smo te je „Akromion“ danas vodeća medicinska ustanova za sve operacijske zahvate od vrata do stopala. U deset godina naši liječnici pregledali su više od 63.000 pacijenata i izveli oko 10.300 operacijskih zahvata u 64 različite dijagnoze od operacije kuka, koljena, ramena itd, rekao je ravnatelj Čičak.

„Uistinu je zadovoljstvo, čast i privilegija doći na proslavu ljudima koji su prije deset godina odlučili pokazati da je moguće promijeniti paradigmu u zdravstvu“, istaknuo je predsjednik Hrvatske liječničke komore doc. dr. sc Trpimir Goluža. U deset ste godina težili izvrsnosti, ostvarili je i pokazali kako se predanim i mukotrpnim radom može uspjeti i nabolje mijenjati hrvatsko društvo. To nam je svima putokaz jer samo simbioza privatnog i javnog zdravstva može zajamčiti opstanak hrvatskog zdravstvenog sustava i u tom kontekstu privatni sektor će uvijek imati podršku Komore. Navodeći da je u tijeku savjetovanje u vezi s Nacrtom zakona o zdravstvenoj zaštiti ustvrdio je da je sada prilika da se dekonstruira postojeći zdravstveni sustav i konstituira onaj koji će biti održiv. Za to nam trebaju hrabri ljudi s vizijom i stoga pozivam sve kojima je Hrvatska na srcu da se uključe u izradu novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Komora će u toj namjeri biti konstruktivan partner Ministarstvu zdravstva, poručio je doc. dr. sc. Goluža.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić čestitao je vodstvu „Akromiona“ istaknuvši da su udarili standard i smjer kuda hrvatsko zdravstvo treba ići. Hrvatska se treba mijenjati, treba mijenjati zdravstveni sustav, treba stvarati centre izvrsnosti, a to mogu samo izvrsni. Trebamo se riješiti monopola u zdravstvu, poručio je na kraju svog govora ministar Kujundžić.

Slavlje su uveličali brojni uzvanici, među kojima su bili izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, dr.sc. Ana Stavljenić-Rukavina, župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, načelnik općine Krapinske Toplice u kojima se „Akromion“ nalazi Ernest Svažić, veleposlanik Islamske Republike Iran Mohammad Reza Sadegh, te mnogi sportaši među njima gimnastičar Filip Ude, rukometaš Mario Vuglač, direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek.

Na svečanosti je ravnatelj Čičak uručio donaciju u vrijednosti od 40 tisuća kuna Željki Žnidarić, ravnateljici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Specijalna bolnica Akromion, najveća je privatna bolnica u Hrvatskoj. Otvorila je polikliniku u Zagrebu te ambulante u Splitu i Zadru.