x
x

Tjedan mozga 2018: 12. - 18. 3

  09.03.2018.

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 12. do 18. ožujka 2018. godine, sedamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, kampanju u svijetu poznatu kao Brain Awareness Week. U organizaciji nam se pridružuju sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima. Istodobno očekujemo aktivnosti u sveučilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i drugim gradovima.

Tjedan mozga 2018: 12. - 18. 3
HIIM: Otvoreni smo za sve Vaše ideje i prijedloge. U slučaju da sami organizirate aktivnosti u Tjednu mozga, molimo Vas da nam o tome dostavite obavijest kako bismo ih uvrstili u raspored događanja te u izvješće koje dostavljamo organizaciji Dana Alliance.

Također, kao i svake godine, i ove godine organiziramo Simpozij o istraživanju i bolestima mozgaSimpozij se održava u srijedu, 14. ožujka. 2018. u Preporodnoj dvorani HAZU, Opatička 18, Zagreb. Sudionici se prethodno trebaju registrirati putem on-line obrasca koji je dostupan na ovoj poveznici. Kotizacije nema.

Svih ovih godina cilj nam je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo nove zanimljive teme za Tjedan mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga:

1. Mozak i umjetna inteligencija
2. Mozak – glad za kisikom i glukozom

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vrtiće i škole da nam se pridruže u obilježavanju 17. Tjedna mozga u Hrvatskoj. Sve radionice namijenjene djeci vrtićke dobi te učenicima osnovnih i srednjih škola su besplatne! Ukoliko ste zainteresirani za posjet škole ili vrtića Institutu u sklopu Tjedna mozga, kontaktirajte nas na broj telefona naveden dolje.

Mi smo se već uključili u međunarodnu akciju za bolje razumijevanje funkcija ljudskog mozga i očuvanje njegovog zdravlja. Uključite se i vi!

Veselimo se Vašem dolasku!

KONTAKT:
Hrvatski institut za istraživanje mozga,
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Šalata 12, Zagreb
Tel.: + 385 1 45 96 801
e-mail: mozak@hiim.hr