x
x

Javnozdravstvena akcija za djecu oboljelu od dijabetesa

  09.03.2018.

U subotu, 10. ožujka, od 10.00 do 13.00 sati će na Cvjetnom trgu u Zagrebu za djecu oboljelu od dijabetesa biti održana humanitarna akciju "Jaglac".

Javnozdravstvena akcija za djecu oboljelu od dijabetesa

Riječ je o zajedničkoj humanitarnoj akciji Lions kluba Lenuci, Veleučilišta Velika Gorica, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga (HSDU), a održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Akcijom se želi ukazati na problem dijabetesa kod djece, pa će u navedenom terminu, uz prigodno druženje s građanima Zagreba i osobama iz javnog života koje podržavaju akciju, biti održan niz javno zdravstvenih i edukativnih aktivnosti.

Veleučilište Velika Gorica obavljat će besplatnu kontrolu vida za djecu, Nastavni zavod "Dr. Andrija Štampar" obavljat će besplatnu kontrolu šećera, tlaka i indeksa mase, članovi Lions kluba Lenuci dijelit će žute i plave jaglace svima koji novčano podupru akciju, dok će HSDU pružati korisne informacije i dijeliti edukativne letke.

Osim informiranja i edukacije, cilj akcije prikupljanje financijskih sredstva za ljetni kamp djece oboljele od dijabetesa, koji se svake godine u lipnju organizira u Puli.

Izvor: Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"