x
x

Vukovar: 20. obljetnica povratka zdravstvenih djelatnika

  16.01.2018.

Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana svečano je jučer obilježila 20. obljetnicu povratka zdravstvenih djelatnika u hrvatsko Podunavlje, povodom mirne reintegracije Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

Vukovar: 20. obljetnica povratka zdravstvenih djelatnika

Tom prigodom je u rodnoj kući Lavoslava Ružičkog u Vukovaru održan i Stručni simpozij, na kojem su predavači bili sudionici reintegracije zdravstva u hrvatskom Podunavlju. U ime Hrvatske liječničke komore nazočio je prvi dopredsjednik Komore dr. sc. Krešimir Luetić, koji se okupljenima zahvalio na dosadašnjem predanom radu i kazao kako su Vukovar i vukovarska žrtva duboko urezani u kolektivnu svijest našeg naroda. 

Rekao je kako je HLK svjesna važnosti Vukovara i vukovarske bolnice, pa je na tom tragu prošle godine i objavila knjigu ‘Vukovarska bolnica - svjetionik u povijesnim olujama hrvatskog istoka’, autora dr.sc. Ive Lučića.  Istaknuo je kako je vukovarska bolnica i rad njenih djelatnika tijekom agresije 1991. bio istinska negacija konstrukta mržnje, koji se tada žestoko obrušio na Vukovar. 

www.hlk.hr