x
x

Ericsson Nikola Tesla d.d.: „Tvrtka prijatelj zdravlja"

  07.12.2017.

U okviru aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“, Element 4 „Zdravlje i radno mjesto“, dana 06. prosinca 2017. godine svečano je uručen certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“ tvrtki Ericsson Nikola Tesla d.d.

Ericsson Nikola Tesla d.d.: „Tvrtka prijatelj zdravlja"

Nakon početne evaluacije, kojom je utvrđena visoka razina brige o zdravlju djelatnika, nastavljena je odlična suradnja s tvrtkom te je u edukativnim radionicama iz područja promicanja pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti, promicanja nepušenja i nepijenja te iz promicanja mentalnog zdravlja te psihosocijalnih rizika na radnom mjestu sudjelovao velik broj djelatnika.

Posebno uspješna bila je javnozdravstvena akcija kroz koju su obrađeni moduli Pušenje i Pijenje, odnosno Promicanje nepušenja i nepijenja. Sudionici su na zabavan i inetraktivan način imali priliku osvjestiti prednosti nepijenja i nepušenja, ali također mogli i izmjeriti svoj krvni tlak i tjelesnu masu uz antropometrijska mjerenja i kratko savjetovanje o pravilnoj prehrani, a što je rezultiralo vrlo velikim odazivom te zadovoljstvom iskazanom u provedenoj evaluaciji.

Danas s velikim zadovoljstvom možemo potvrditi da je tvrtka Ericsson Nikola Tesla d.d. uspješno zadovoljila sve potrebne kriterije i  postala „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, www.hzjz.hr