x
x

Prvi hrvatski kongres medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem

  26.10.2017.

„Medicinsko pravo“ naziv je 1. Hrvatskog kongresa medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem koji će se od 3. do 5. studenoga 2017. godine održati u Osijeku. Riječ je o skupu koji predstavlja jedinstven, ali i sasvim prirodan spoj medicine i prava, kojem je cilj na jednom mjestu okupiti predstavnike svih relevantnih subjekata unutar sustava zdravstva. Skup organizira Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu uz suorganizaciju Hrvatske liječničke komore.

Prvi hrvatski kongres medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem

Namjera ovog skupa je aktualizirati teme s kojima se stručnjaci medicine i prava svakodnevno susreću u svom neposrednom radu, a koje s druge strane otvaraju niz kompleksnih i pravno-medicinskih pitanja o kojima se do sada u znanstveno-teorijskom i stručno-praktičnom smislu vrlo malo govorilo.

Zadatak stručnjaka nove znanstvene grane medicinskog prava je kontinuirano, javno i beskompromisno otvarati pitanja i davati relevantne odgovore, izučavati, razmatrati i kreirati nove institute i vrijednosti te jasna pravna načela i određenja stručnog postupanja u obavljanju zdravstvene djelatnosti, ali i dijeliti stručno i znanstveno iskustvo, ukazujući na dvojbe, nelogičnosti i nužna rješenja institucijama sustava, u cilju potrebe konačnog definiranja odnosa između svih čimbenika sustava zdravstva.

Za detaljnije informacije o Kongresu posjetite: