x
x

Specijalističko usavršavanje doktora medicine - drugi krug

  26.05.2018.

U Ministarstvu zdravstva održat će se druga po redu svečanost uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda uspješnim prijaviteljima u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Specijalističko usavršavanje doktora medicine”

Specijalističko usavršavanje doktora medicine - drugi krug

Slijedom objavljenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“ (UP.02.2.1.02.) u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014.–2020., Ministarstvo zdravstva, kao Posredničko tijelo razine 1, organizirat će sad već drugu po redu svečanost uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava uspješnim prijaviteljima. Svečanost uručivanja održat će se u ponedjeljak, 28. svibnja 2018. godine u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, Ksaver 200a u Zagrebu, s početkom u 10,30 sati.

Ovim će se Ugovorima ukupno 21 potpisniku uručiti više od 82 milijuna kuna bespovratnih sredstava, što znači da će obuhvaćenih 13 domova zdravlja i 8 zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave dobiti sredstva za financiranje svojih 76 specijalizanata na primarnoj razini zdravstvene zaštite.

Potpisnici trilateralnih Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su ministar zdravstva, prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar, dipl. iur. te ravnatelji/ice domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave čiji su projektni prijedlozi uspješno prošli sve faze postupka dodjele bespovratnih sredstava.

Očekuje se kako će uz potpisnike trilateralnih Ugovora svečanosti prisustvovati i predstavnici jedinica područne (regionalne) samouprave.