x
x

Komore u zdravstvu potpisale Deklaraciju o suradnji

  22.07.2017.

Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM) i Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) potpisale su danas Osnivačku deklaraciju Koordinacije komora u zdravstvu (KoKoZ).

Komore u zdravstvu potpisale Deklaraciju o suradnji

Cilj ove suradnje triju komora je razmjena iskustava, provođenje zajedničke edukacije članova, suradnja u provedbi stručnih nadzora kao i u konkretnim područjima zaštite interesa i ugleda članova, organizacija zajedničkih skupova te podnošenje zajedničkih prijedloga i zahtjeva koji se odnose na zdravstvene djelatnosti, zdravstvene profesije i zdravstveni sustav u cjelini. U ime HLK-a Deklaraciju je potpisao njezin predsjednik dr. sc. Trpimir Goluža, u ime Ljekarničke komore predsjednica mag. pharm. Ana Soldo, dok je Komoru dentalne medicine predstavljala izvršna direktorica  dipl.oec. Katarina Lešić. 
„U turbulentnom trenutku hrvatskog zdravstvenog sustava koji već godinama proživljava zakonodavnu, organizacijsku, strukturnu i profesionalnu krizu te prolazi kroz neučinkovite reforme, Hrvatska liječnička komora inicirala je osnivanje ove Koordinacije. Naš cilj je nova politika aktivnog i koordiniranog sudjelovanja struke u procesu donošenja odluka i propisa koji se tiču funkcionalnosti zdravstvenog sustava te zdravstvene zaštite naših građana“, rekao je predsjednik HLK-a, dr. sc. Trpimir Goluža.
Predsjednica Ljekarničke komore Ana Soldo istaknula je: „Sretni smo i ponosni što nas je HLK uključio u ovaj projekt i spremni smo svojim kadrovima i znanjem doprinijeti razvoju daljnjih ideja i inicijativa“. Izvršna direktorica Komore dentalne medicine Katarina Lešić također je izrazila zadovoljstvo postignutim dogovorom i istaknula kako se iznimno raduje realizaciji konkretnih zajedničkih projekata. 
Koordinacija komora otvorena je za pristupanje i drugim zdravstvenim komorama te se očekuje da će se u skoro vrijeme liječničkoj, stomatološkoj i ljekarničkoj komori pridružiti i preostale komore u zdravstvu.