x
x

eHZZO – izgradnja integriranog informacijskog sustava HZZO-a

  01.07.2017.

HZZO je u suradnji s Ministarstvom zdravstva 21. lipnja 2017. godine prijavio projekt eHZZO – izgradnja integriranog informacijskog sustava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

eHZZO – izgradnja integriranog informacijskog sustava HZZO-a
Novim središnjim IT sustavom HZZO-a povećat će se učinkovitost i transparentnost cjelokupnog zdravstvenog sustava, omogućiti digitalna razmjena podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te interoperabilnost na svim razinama.

Projekt je prijavljen Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje kao projektni prijedlog u postupku ograničene dodjele bespovratnih sredstava trajnog modaliteta Razvoj e-usluga.

Projektom eHZZO se razvija novi IT sustav s ciljem uspostave efikasnijeg upravljanja i nadzora u zdravstvenom sustavu. Novim središnjim IT sustavom HZZO-a povećat će se učinkovitost i transparentnost cjelokupnog zdravstvenog sustava, omogućiti digitalna razmjena podataka s nacionalnim i međunarodnim institucijama te interoperabilnost na svim razinama. Sustav će omogućiti lakšu komunikaciju prema vanjskim korisnicima, visoku dostupnost podataka nužnih za upravljanje poslovnim procesima i izvješćivanje. Sustavom se doprinosi zdravstvenoj zaštiti visoke kvalitete te razvoju novih e-usluga za osiguranike.

Izvor: HZZO