x
x

Medicinska naklada: Dizajniranje istraživanja u biomedicinskim znanostima

  24.05.2017.

U izdanju Medicinske naklade objavljena je knjiga: Dizajniranje istraživanja u biomedicinskim znanostima. Urednica hrvatskog izdanja je Nataša Jovanov Milošević.

Medicinska naklada: Dizajniranje istraživanja u biomedicinskim znanostima

Dobar dizajn pokusa ovisi o jasnom razmišljanju i razumijevanju biologije, a ne matematičke ili statističke kompleksnosti. Nalazi se u samom središtu dobrog istraživanja te bi trebao biti bazom bilo kojeg biomedicinskog obrazovanja. Ipak, uspješan dizajn prečesto slijedi tek iz mukotrpnog procesa pokušaja i pogreške, trošeći pritom dragocijeno vrijeme i resurse. Dizajniranje eksperimenata u biomedicinskim znanostima podučava studente današnjice vještinama koje trebaju imati da bi postali znanstvenici sutrašnjice.

Uz osvježavajuće pristupačan i razumljiv stil, ova knjiga objašnjava ključne elemente dizajniranja istraživanja na jasan i praktičan način, što vam omogućuje da shvatite i primijenite čak i najizazovnije koncepte. Ističući međusobnu povezanost dizajna eksperimenata, statistike i etičke obzirnosti, ova knjiga osigurava da doista shvatite dizajniranje istraživanja u širem kontekstu bioloških istraživanja, primjenjujući raznovrsne primjere da bi prikazala kako primijeniti teoriju u istraživanjima.

"Dobro prikazan, jasno argumentiran, koncizan i domišljat uvod u jednu od najbitnijih tema u biomedicinskim znanostima."
- Nick Royle, School of Biosciences, Exeter University

"Nadam se da će studenti uporabom ove knjige moći zaobići pogreške koje sam ja učinila. Voljela bih da sam imala takvu knjigu na početku svoje znanstvene karijere."
- Mariet Hefting, Institute of Environmental Biology, Utrecht University

"Mislim da je izvrsna; to je onaj tip kratkog i koncioznog teksta koji studenti pamte dugo i kojeg se drže dugo nakon završenog kolegija."
- Brent Walther, Department of Fisheries and Marine Biology, University of Bergen