x
x

Nova knjiga: Liječnik vam savjetuje

  04.05.2017.

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Liječnik vam savjetuje, autor Ante Ljubičić koje će se održati u četvrtak 11. svibnja 2017. godine u 18 00 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu.

Nova knjiga: Liječnik vam savjetuje

Kronične nezarazne bolesti, među koje spadaju dijabetes, pretilost, visok krvni tlak, povišene masnoće i s njima povezane bolesti srca i krvnih žila i druge, naučestalije su bolesti suvremenog svijeta i glavni uzroci smrtnosti. Za sve njih je tipično da nastaju polako, da su dugo bez ikakvih simptoma, da ne bole, ali da za to vrijeme dovode do teških nepovratnih oštećenja organizma, tzv. kroničnih komplikacija. Zato ih zovu tihim, podmuklim ubojicama. Glavno oružje protiv njih je znanje. Bez znanja o svojoj bolesti, o tomu kako živjeti s njome, što činiti, kako se liječiti; bez svijesti o rizicima i opasnostima koje ona nosi, nema govora o uspješnom liječenju. 

Nažalost, unatoč svemu što se poduzima, danas imamo porazne činjenice da gotovo svaki drugi bolesnik ni ne zna za svoju bolest, da mnogi dolaze liječniku tek kad im se pojave komplikacije, da se ispravno liječi tek manji broj bolesnika, i da je sve to skupa razlog za porazne statističke podatke po kojima one drže vodeća mjesta na ljestvicama pobola i smrtnosti. Ova bi knjiga trebala biti jednostavan, praktičan priručnik koji bi mogao pridonjeti ublažavanju takvog stanja. Uz sve navedeno, želja je autora bila pokušati odgovoriti na najčešća pitanja koja se u svakodnevnoj praksi postavljaju liječniku, a koja u pravilu zbog pomanjkanja vremena ili kakvih drugih razloga ostaju bez odgovora. 

  • Autor/i: Ante Ljubičić
  • Godina izdanja: 2017.
  • ISBN: 978-953-176-777-4
  • Opseg: 410 str.
  • Uvez: meki
  • Težina: 750 g