x
x

Održan stručni sastanak "Zajedništvom do oralnog i općeg zdravlja"

  27.04.2017.

U Ministarstvu zdravstva je održan stručni sastanak koji je imao za cilj istaknuti međuzavisnost oralnog i općeg zdravlja kroz niz kliničkih problema koji se očituju sustavno i oralno.

Održan stručni sastanak "Zajedništvom do oralnog i općeg zdravlja"

Kroz primjere dobre prakse ukazalo na potrebu i vrijednost jačanja i razvijanja multidisciplinarne suradnje u svakodnevnom radu. U svrhu racionalizacije troškova zdravstvene skrbi što je od strateške važnosti, ukazana je potreba poticanja i jačanja multidisciplinarne suradnje između liječnika medicine, liječnika dentalne medicine i suradnih zdravstvenih djelatnika kako bi se pružila pravodobna, učinkovita i racionalna zdravstvena skrb na sve tri razine zdravstvene zaštite, a prema načelima holističkog pristupa bolesniku.

Stručni sastanak organizirali su Ministarstvo zdravstva, Nacionalno povjerenstvo za djelatnost dentalne medicine i Radna skupina za razvoj i promicanje multidisciplinarne suradnje u području oralnog i općeg zdravlja, u suradnji sa Stomatološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Klinikom za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb te Referentnim centrom za preventivu u dentalnoj medicini RH.

Vijela vijest dostupna na: Ministarstvo zdravstva