x
x

Mihaelu Furjanu novi mandat na mjestu predsjednika HUP - a

  17.04.2018.

Na jučerašnjoj Skupštini HUP - Udruge proizvođača lijekova potvrđen je novi jednogodišnji mandat dosadašnjem predsjedniku Izvršnog odbora te Udruge, Mihaelu Furjanu, predsjedniku Uprave Pliva Hrvatska d.o.o.

Mihaelu Furjanu novi mandat na mjestu predsjednika HUP - a
POTVRĐEN NOVI MANDAT PREDSJEDNIKA HUP-

HUP - Udruga proizvođača lijekova okuplja vodeće domaće i strane proizvođače generičkih lijekova: Pliva, Belupo, JGL, Krka, Hospira, PharmaS, Farmal, Sandoz, Alvogen te kao pridruženog člana Udrugu proizvođača generičkih lijekova koje zajedno čine gotovo 100% generičke lijekova u Hrvatskoj i u Hrvatskoj zapošljavaju gotovo 5100 radnika.

Iako se i dalje suočavaju s izazovima domaćeg tržišta poput produženih rokova plaćanja i stalnog pritiska na cijene svojih proizvoda, tvrtke članice HUP-UPL-a posluju odgovorno prema svojim partnerima i dobavljačima te redovito opskrbljuju pacijente s lijekovima. Članice Udruge prepoznate su i od strane internacionalnih partnera te svojim aktivnostima promoviraju pozitivnu investicijsku klimu i visokotehnološki napredak u Hrvatskoj.

Nastavno na dosadašnje aktivnosti, HUP – UPL će i u narednom razdoblju nastaviti aktivnosti usmjerene na rješavanje problema domaće industrije lijekova, njezino stvarno pozicioniranje kao strateške industrije u nacionalnom gospodarstvu i partnera zdravstvenom sustavu te utjecati na stvaranje povoljnijih uvjeta poslovanja na Hrvatskom tržištu.

Mihael Furjan zahvaljujući na ponovno ukazanom povjerenju, istaknuo: „Farmaceutska industrija uvijek iznova potvrđuje svoj značaj na domaćem tržištu – kroz zapošljavanje stručnih mladih kadrova te ulaganje u istraživanje i razvoj novih, kvalitetnih, ali i poboljšanje postojećih lijekova i pripravaka na dobrobit svih pacijenata i građana Hrvatske. Zdravstveni sustav je i dalje potrebno racionalizirati, jer trenutni sustav  s predugim rokovima plaćanja nije dugoročno održiv. I u narednom periodu snažno ću poticati navedene promjene kako bi farmaceutska industrija u Hrvatskoj ostvarila svoj puni strateški potencijal kojeg posjeduje.“

Izvor: www.hup.hr