x

SPECIJALIZACIJE

x

Nacionalni dan oboljelih od epilepsije, 14. veljače 2017.

  Marija Škes, mag. educ. reh.

  13.02.2017.

Epilepsija utječe na sve aspekte života i lako može postati fizička, psihička i socijalna poteškoća pojedincima i njihovim obiteljima. Danas se epilepsija vrlo uspješno kontrolira, a stigma koja ju prati je posljedica neznanja i predrasuda.

Nacionalni dan oboljelih od epilepsije, 14. veljače 2017.
Svjetska zdravstvena organizacija je pokrenula globalnu kampanju za borbu protiv epilepsije pod nazivom “Izađimo iz sjene”.

Kako bi se uklonila stigmatizacija bolesnika s epilepsijom, u svijetu su pokrenute brojne akcije. Svjetska zdravstvena organizacija je pokrenula globalnu kampanju za borbu protiv epilepsije pod nazivom “Izađimo iz sjene” u suradnji s Međunarodnom ligom za borbu protiv epilepsije (ILAE) i Međunarodnim uredom za epilepsiju (IBE). Kampanja je usmjerena prema zakonodavcima, zdravstvenim djelatnicima, nevladinim organizacijama i čitavoj javnosti u cilju destigmatizacije epilepsije, podizanja svijesti o toj bolesti i pokretanja različitih obrazovnih programa s ciljem razumijevanja bolesti. Uz obilježavanje Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije 14. veljače, po drugi put obilježava se i Međunarodni dan epilepsije (13. veljače), koji je nastao zajedničkom inicijativom Međunarodnog ureda za epilepsiju (IBE) i Međunarodne lige protiv epilepsije (ILAE). 

Cijeli tekst: www.stampar.hr

OGLASI
MaxfluAndol PROGastal
OGLAS
Andol PRO
PLIVA vademecum
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: