x

SPECIJALIZACIJE

x

Izgradnja nove zdravstvene ispostave u Vodnjanu

  13.02.2017.

Sporazum o izgradnji i opremanju novih ordinacija Istarskih domova zdravlja u Vodnjanu potpisali su u petak istarski župan Valter Flego, ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić i vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Izgradnja nove zdravstvene ispostave u Vodnjanu
U domu zdravlja bit će dvije ordinacije obiteljske medicine, ordinacija dentalne medicine, dvije patronažne sestre te dvije sestre za zdravstvenu njegu u kući.

Riječ je o investiciji čija je vrijednost procijenjena na 5,1 milijun kuna s PDV-om, od čega Grad Vodnjan preuzima 1,6 milijuna, a Istarska županija i Istarski domovi zdravlja u izgradnju i opremanje ulažu 3,5 milijuna kuna.

Naime, kako je rečeno, ordinacije u Vodnjanu - zbog lošeg stanja, veličine i lokacije na kojoj su trenutačno - ne odgovaraju potrebama i zdravstvenoj skrbi za građane. Po riječima dr. Ivančića, Istarska županija, Istarski domovi zdravlja i Grad Vodnjan prepoznali su da je potrebno izgraditi i opremiti nove ordinacije koje će udovoljavati suvremenim zdravstvenim standardima i kriterijima zdravstvene zaštite na tom području.

"Projektom izgradnje nove zdravstvene ispostave čini se značajan iskorak u osiguravanju dostupnosti zdravstvene skrbi za građane, podizanju kvalitete zdravstvenih usluga i jačanju primarne zdravstvene zaštite", rekao je istarski župan Valter Flego i dodao kako je kontinuirano unaprjeđenje zdravstvenoga i socijalnog standarda građana, uz ulaganja u obrazovanje i poticanje gospodarskog rasta te ravnomjerni teritorijalni razvoj, visoko na listi prioriteta Istarske županije. Tom je prigodom podsjetio na najvažnije županijske projekte u zdravstvu, poput izgradnje nove Opće bolnice u Puli, adaptacije i dogradnje Hitne medicinske službe u Umagu i obnovu zgrade Odjela za psihijatriju, a spomenuo i jučer potpisan ugovor o dodjeli 38,4 milijuna kuna nepovratnog novca iz EU kojim će pulska Opća bolnica opremiti dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju.

Vodnjanski gradonačelnik Klaudio izrazio je zadovoljstvo što će Vodnjan dobiti novi zdravstveni centar koji će "pružiti veće i bolje mogućnosti zdravstvene skrbi za sve građane".

Sporazumom je utvrđeno da Grad Vodnjan daje zemljište i financira izradu projekta i uređenje okoliša, a Istarska županija i Istarski domovi zdravlja financiraju izgradnju zgrade u jednakim omjerima. Prema idejnom projektu koji je izradio Studio Kaić d.o.o., buduća zgrada imat će 360 metara četvornih, to jest 243 četvorna metra korisne površine, a u njoj će se smjestiti dvije ordinacije obiteljske medicine, ordinacija dentalne medicine, dvije patronažne sestre te dvije sestre za zdravstvenu njegu u kući.

Radove je počeo Grad Vodnjan uređenjem pristupa gradilištu, Istarski domovi zdravlja u roku od 15 dana objavit će javni natječaj za odabir izvođača, a istodobno će se provesti i natječaj za odabir najpovoljnijeg kreditora. Početak radova očekuju se u travnju, a završetak zgrade i preseljenje ordinacija iz stare zgrade u novu do kraja godine.

www.hina.hr

OGLASI
GastalAndol effectMaxirino
OGLAS
Andol PRO
PLIVA vademecum
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: