x
x

Nova knjiga: Psihopatologija

  10.08.2016.

Ova je knjiga prvi sveobuhvatni udžbenik psihopatologije na hrvatskom jeziku koji je samo nakon tri godine prerastao u drugo, dopunjeno i obnovljeno izdanje, a dvije godine kasnije doživio i svoje treće izdanje. To je vrlo opsežno, sveobuhvatno i potpuno izvorno djelo koje na orginalan način obrađuje i objedinjuje područje psihopatologije.

Nova knjiga: Psihopatologija

U psihopatologiji je najvažnije razlučiti normalno ponašanje od patološkoga i utvrditi kada jedno prelazi u drugo. U razlikovanju ta dva suprotstavljena stanja koriste se mnogobrojni kriteriji o kojima je riječ u ovoj knjizi. Knjiga je pisana jasno, precizno i znanstveno, a metodički je potpuno prilagođena predmetima na studijima medicine i psihologije kojima je i namijenjena.

Knjiga pokriva i nadmašuje potrebna znanja studenata pa se može koristiti u poslijediplomskom, specijalističkom i supspecijalističkom usavršavanju. Budući da je pisana jasno i razumljivo, prikladno je štivo i za širu javnost, prije svega za bolesnike sa psihičkim poremećajima i članove njihovih obitelji. Ova je knjiga primjer kako stručna problematika, ako se predstavi na pravi način, postaje i opće kulturno dobro.

  • Autor: Dražen Begić
  • Godina izdanja: 2016