x
x
<<< Popis svih stručnih skupova

  Od 16.04.2020. do 19.04.2020.

ODGOĐENO: 8. hrvatski kongres fizikalne i rehabilitacijske medicine

Mjesto: Šibenik

Poštovani

veliko mi je zadovoljstvo pozvati Vas da sudjelujete na još jednom velikom okupljanju hrvatskih specijalista fizikalne i rehabilitacijske medicine, što će se održati tijekom VIII kongresa Hrvatskoga društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, koji će se održati u kongresnom centru „Amadria“ u hotelskom kompleksu „Solaris“ u Šibeniku od 16. do 19. travnja 2020. godine.

Hrvatsko društvo za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu (HDFRM) je jedno od najbrojnijih stručnih društava Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ).Osnovano je 30.06.1947.g. kao Sekcija za reumatologiju, fizikalnu medicinu i balneoklimatologiju Zbora liječnika Hrvatske s osnovnom zadaćom okupljanja svojih članova radi stručnog i znanstvenog rada iz područja fizikalne i rehabilitacijske medicine. Kao jedno od najstarijih Stručnih društava HLZ, 2017.g. je Odlikovano od strane Zbora „Poveljom HLZ“ povodom 70-te obljetnice osnutka, a u znak priznanja za osobiti doprinos Zboru i medicinskoj znanosti u zdravstvu u Republici Hrvatskoj“.

Na ponos svih nas. Današnji naziv Društvo ima od 2005.g. a misija i Društva i svih njegovih članica i članova ostala je ista: promicanje, očuvanje i unapređenje struke. Prvi nacionalni kongres našeg Društva u Republici Hrvatskoj održan je u Zadru, u svibnju 1996.g. i od tada su se nacionalni kongresi Društva održavali svake četiri godine, da bismo nakon uspješnog nacionalnog kongresa 2016.g. Odlukom Skupštine HDFRM taj veliki vremenski razmak sveli na prihvatljivije dvije godine razmaka, jer smo procijenili da je nacionalni kongres idealna prilika za prenošenje i prihvaćanje novih znanstvenih spoznaja i iskustava, ali i za stvaranje i čuvanje prijateljstva i međugeneracijskog druženja. Stoga se nadam da nitko od naših uvaženih članova, od specijalizanata, do naših časnih umirovljenika, neće propustiti priliku sudjelovanja i na ovom stručnom skupu 8.hrvatskom kongresu fizikalne i rehabilitacijske medicine

Program kongresa, koji ćete naći na našoj web stranici, je koncipiran tako da svi zajedno ponovimo ono što najčešće radimo u našim ambulantama, domovima zdravlja i bolnicama, ali i da naučimo nešto o novim modernim tehnologijama i nekim specifičnim temama, koje bi trebale značajno unaprijediti našu struku i omogućiti nam da ishodi našeg liječenja budu još bolji. Neke nove teme, koje do sada nisu nalazile mjesta na našim skupovima, biti će i novi izazov za sve nas i naša promišljanja o tome kako unaprijediti rehabilitacijske modele, koje inače koristimo u svakodnevnom radu.

Raznolikost tema i planirane društvene aktivnosti će doprinijeti da kongresni dani u Šibeniku budu svima i zanimljivi i važni. Stručna i znanstvena predavanja te iznošenje vlastitih iskustava, uz zanimljive teme okruglih stolova omogućiti će nam da proširimo svoja saznanja, a konstruktivna rasprava, da izgradimo čvršće stručne stavove o našoj struci.

Sve zajedno, moći ćemo naći na stranicama našeg stručnog časopisa „Fizikalna i rehabilitacijska medicina“, čiji će suplement biti kongresni zbornik, ali i na mrežnim stranicama HDFRM.

Društvene i socijalne aktivnosti samo će dodatno upotpuniti program kongresa i omogućiti nam da se i izvan stručnog i znanstvenog rada družimo i raspravljano o brojnim zajedničkim temama.
Veselim se Vašem dolasku. Vjerujem da ćete se ugodno osjećati u prijateljskom ozračju te da ćemo se svi zajedno, punog srca i ugodnih uspomena vratiti svojim domovima nakon uspješnog rada i prijateljskog druženja u „Solarisu“

Vaš
Prof.dr.sc. Tonko Vlak, prim.dr.med

Program (pdf)

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
GastalIbuxin RapidZipantola PROTECT