x
x
<<< Popis svih stručnih skupova

  Od 25.04.2024. do 28.04.2024.

7. KONGRES HITNE MEDICINE s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto: Hotel Park Plaza Histria Pula
Organizator: Hrvatski liječnički zbor – Hrvatsko društvo za hitnu medicinu

Teme

  1. Politrauma
  2. Dišni put i ventilacija
  3. Hitna stanja u gerijatriji
  4. Zbrinjavanje boli u hitnoj službi
  5. Akutni abdomen
  6. Ultrazvuk u hitnoj medicini
  7. Hitna helikopterska medicinska služba
  8. Sepsa
  9. Hitna stanja u pedijatriji
  10. Medicinska prijavno dojavna jedinica
  11. Edukacija
  12. Testiranje na mjestu gdje se bolesniku pruža skrb (engl. point of care – POC)
  13. Slobodne teme

Radionice

Ultrazvuk srca u hitnoj medicini
Voditelj: Christopher L Moore

S ponosom predstavljamo voditelja radionice “Ultrazvuk srca u hitnoj medicini” – Christopher L Moore je liječnik specijalist hitne medicine, profesor na američkom Sveučilištu Yale i voditelj Sekcije za ultrazvuk u hitnoj medicini, autor gotovo 150 znanstvenih radova citiranih preko 6000 puta.

Sudionici radionice će uz vodstvo profesora Moorea i njegove najbliže suradnike po uvodnom predavanju praktično vježbati tehniku ultrazvuka srca u malim grupama od 6 polaznika.

 

Osposobljavanje potencijalnih instruktora za tečaj „Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“
Voditelji: Adis Keranović i Anđela Simić

Tečaj “Osnovno održavanje života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora” odvija se u cijeloj Hrvatskoj sukladno Pravilniku o standardima za provođenje programa javno dostupne rane defibrilacije (NN br. 100/18 i 125/19). 

Tijekom prije kongresnog instruktorskog tečaja nudimo Vam priliku za osposobljavanje za voditelja i instruktora na navedenom tečaju uz vodstvo iskusnih instruktora. Svaki sudionik koji uspješno završi instruktorski tečaj dobija pismenu potvrdu – licencu. 

Prije pristupanja tečaju potrebno je riješiti pismeni ispit i pripremiti kratko 5 – minutno predavanje (potrebne materijale dobit ćete putem e-maila).

Emergency Medicine Core Compentence Course (odabrana poglavlja)

Voditelj: Murat Ersel

Emergency Medicine Core Competences Course (EMCC) je tečaj namijenjen razvijanju kompetencija u hitnoj medicini kroz intenzivne simulacijske radionice i grupne diskusije. Autor tečaja je specijalist hitne medicine dr. Eric Dryver iz Švedske. Riječ je o naprednom tečaju, koji predstavlja nadogradnju na standardne ALS/ETC/APLS tečajeve, a namijenjen je specijalistima hitne medicine i specijalizantima hitne medicine koji su u drugoj polovici specijalizacije.

Tečaj je podržan od strane Europskog društva za hitnu medicinu (EUSEM), a u Hrvatskoj je prvi put održan u Splitu, 28.-29.04.2023. god.

Tečaj obuhvaća početno zbrinjavanje kritičnih bolesnika, diferencijalno dijagnostički pristup i odlučivanje (procjena vjerojatnosti, Bayesov teorem, prag za izvođenje pretrage, prag za primjenu terapije), interpretacija 12-kanalnog EKG-a i ABS-a, neurološka procjena te vođenje tima i komunikacijske vještine.

Više: 7. KONGRES HITNE MEDICINE s međunarodnim sudjelovanjem

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
PLIVIT total energyAndol PROMaxirino