x
x
<<< Popis svih stručnih skupova

  Od 28.02.2020. do 01.03.2020.

Kontroverze u hipertenziji, kardiovaskularnoj prevenciji i nefrologiji

Mjesto: Zagreb, Hotel International

Poštovane kolegice i kolege,

Hrvatsko društvo za hipertenziju zajedno s Radnom skupinom za arterijsku hipertenziju i Radnom skupinom mladih kardiologa Hrvatskoga kardiološkog društva te s Društvom za razvitak nefrologije “Prof.dr.sc. Milovan Radonić” organizira ove godine u suradnji s Međunarodnim društvom za vaskularno starenje tradicionalni simpozij o kontroverzama u hipertenziji, kardiologiji i nefrologiji. I ovaj simpozij kao i prošli sastojat će se od dva dijela.

Prvi dan bit će organizirane praktične radionice u kojima će ponovo kroz konkretne slučajeve biti provedena edukacija i rasprava primarno usmjerena na pravilnu i racionalnu dijagnostiku bolesnika s povišenim vrijednostima arterijskoga tlaka. Vjerujemo da će to nekima biti koristan repetitorij, ali i mogućnost susreta s nekim posve novim dijagnostičkim metodama. Broj sudionika za ovaj dio simpozija bit će ograničen kako bi polaznicima bila omogućena što bolja edukacija. Sudjelovanje u simpoziju, napose u Praktičnim radionicama uključeno je u Kurikulum arterijske hipertenzije i bodovi dobiveni u ovom dijelu simpozija bit će uvršteni u zbroj potreban za dobivanje naziva hipertenziologa Hrvatskoga društva za hipertenziju i Hrvatskoga kardiološkog društva.

Nastavak simpozija bit će organiziran većinom kao intelektualni dvoboji u kojima će biti vođene rasprave koristeći na činjenicama utemeljeno znanje o raznim kontroverzama i nejasnoćama koje su prečesto prisutne u svakodnevnom radu. Vjerujem da će se u tim raspravama iskristalizirati jasni i pravi stavovi koji će promijeniti neke do sada iskrivljene poglede.

Radujem se prilici da se ponovo sastanemo i zajedno poboljšamo skrb i liječenje naših bolesnika.

prof.dr.sc. Bojan Jelaković predsjednik HDH

Finalni program (14. 2. 2020.) – pdf 

Izvor: Kardio.hr

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
MaxfluZipantola PROTECTIbuxin Rapid