x
x
<<< Popis svih stručnih skupova

  22.11.2019.

Tribina HLK-a „Etičnost u liječničkom radu sa psihijatrijskim bolesnicima“

Mjesto: Čakovec
Organizator: HLK

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a organizira tribinu koja će se održati 22. studenoga 2019. s početkom u 18 sati u Čakovcu, u Multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (u krugu Vojarne), Ulica bana Josipa Jelačića 22/b. Svrha tribine je rasprava o pravnim i etičkim problemima s kojima se liječnici susreću prilikom zbrinjavanja i liječenja psihijatrijskih bolesnika.

Ova tematika otvara mnoga pitanja i dvojbe zdravstvenih, ali i pravnih stručnjaka. Stoga će predavači obraditi teme kao primjerice određivanje granice između ljudskih prava i prava koja imaju kao pacijenti te stavova medicinske struke o nužnosti liječenja, problem prisilne hospitalizacije psihijatrijskih bolesnika, problem sputavanja psihijatrijskih bolesnika tijekom hospitalizacije, izolacija psihijatrijskih bolesnika u zasebnim jedinicama u psihijatrijskim odjelima, liječenje bolesnika koji su pokušali samoubojstvo, procjena poslovne sposobnosti u psihijatrijskih bolesnika.

Tribina će biti bodovana od strane Povjerenstva za trajnu medicinsku izobrazbu liječnika, a program tribine nalazi se ovdje.

Ukoliko imate pitanja za predavače, možete ih poslati na adresu elektroničke pošte: izokalj@gmail.com Odgovori na postavljena pitanja bit će izloženi tijekom rasprave nakon predavanja.

Predavači:

- Živko Mišević, dr.med., stalni sudski vještak iz područja psihijatrije

- Dražen Tripalo, dipl.iur., sudac u Kaznenom odjelu Vrhovnog suda Republike Hrvatske

- doc.dr.sc. Tomislav Franić, dr.med., stalni sudski vještak iz područja psihijatrije

- izv.prof.dr.sc. Branka Rešetar, dipl.iur., predstojnica katedre Obiteljsko-pravnih znanosti, Pravnog fakulteta u Osijeku

- Vesna Tabak, dr.med., liječnica obiteljske medicine

Izvor: HLK

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
Olfen gelGastalMaxirino