x

SPECIJALIZACIJE

x
<<< Popis svih stručnih skupova

  16.02.2018.

Simpozij: Respiratorne infekcije

Mjesto: Hotel Dubrovnik Ljudevita Gaja 1, Zagreb
Organizator: HLZ, HZJZ

Epidemiologija, klinička slika, laboratorijska dijagnostika, terapija i profilaksa respiratornih infekcija

Poštovane kolegice i kolege,

iznimno nam je zadovoljstvo i čast pozvati Vas na simpozij naslova „Epidemiologija, klinička slika, laboratorijska dijagnostika, terapija i prevencija respiratornih infekcija“ , koji će se održati u Zagrebu 16. veljače 2018. u hotelu Dubrovnik.

Respiratorne infekcije značajan su javno zdravstveni problem. Smatra se da su one najčešći razlog posjeta liječniku ili ljekarniku kao i glavni razlog propisivanja antibiotika i njihove prekomjerne uporabe.

Iako su virusi glavni uzročnici respiratornih infekcija, brojni drugi mikroorganizmi, prvenstveno bakterije, ali i gljive i paraziti mogu uzrokovati infekcije gornjih ili donjih dišnih puteva.

Ovim multidisciplinarnim simpozijem u organizaciji najrelevantnijih stručnih društava Hrvatskog liječničkog zbora u oblasti respiratornih infekcija željeli bismo Vam prezentirati novosti u epidemiologiji kao i praćenju najznačajnijih respiratornih infekcija; osobitosti kliničkih slika pojedinih infekcija; novosti u dijagnostici te mogućnosti liječenja i prevencije s osobitim osvrtom na antimikrobnu otpornost i nova cjepiva.

Na simpoziju sudjeluju stručnjaci raznih specijalnosti s obzirom da i pristup ovim infekcijama treba biti multidisciplinaran. Simpozij je namijenjen kolegicama i kolegama koji se u svojem radu susreću s ovom problematikom – liječnicima specijalistima i specijalizantima obiteljske medicine, infektolozima, mikrobiolozima, epidemiolozima, pedijatrima, pulmolozima, liječnicima koji se bave školskom medicinom, no i svim ostalima koje interesira ovo područje.

Veselimo se Vašem dolasku.

Vjerujemo da će nam svima ovaj simpozij biti stručno koristan, no, isto tako smatramo vrlo bitnom i mogućnost izravne komunikacije, razmjene misli i druženje u kolegijalnom i srdačnom okruženju.

Voditelji

Prof. dr. sc. Sunčanica Ljubin Sternak, dr. sc. Irena Tabain, prof. dr. sc. Bruno Baršić, doc. dr. sc. Rok Čivljak, prof. dr. sc. Goran Tešović, dr. Dragan Soldo i doc. dr. sc. Mario Sviben

Program (pdf)

OGLASI
MaxfluAndol PROIbuxin Rapid
OGLAS
Andol PRO
ONLINE TEČAJ

Pristupite online
testiranju: