x
x
<<< Popis svih stručnih skupova

  Od 09.10.2016. do 12.10.2016.

V. hrvatski toksikološki kongres – CROTOX 2016

Mjesto: Poreč
Organizator: Hrvatsko toksikološko društvo

Hrvatsko toksikološko društvo organizira V. hrvatski toksikološki kongres pod pokroviteljstvom Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada (Zagreb) i Zavoda za toksikologiju i antidoping (Zagreb). Kongres će se održati u hotelu Valamar Diamant u Poreču od 9.-12. listopada 2016.

Teme kongresa podijeljene su u devet sekcija: Ekotoksikologija, Forenzička toksikologija, Genotoksičnost, Nanotoksikologija, Radiotoksikologija, Toksikologija hrane, Toksikologija metala,  Zlouporaba nekih supstancija i antidoti te Regulatorna toksikologija. U svakoj će sekciji predavanja održati istaknuti znanstvenici tog područja toksikologije, a omogućit će se i mladim znanstvenicima da predstave rezultate svojih istraživanja. Predviđeno je i održavanje posterske sekcije.
 
Službeni jezik Kongresa je engleski.
 
Kako bi omogućio mladim znanstvenicima sudjelovanje na Kongresu Organizacijski odbor dodijelit će pet stipendija doktorandima i post-doktorandima. Te se stipendije sastoje od kotizacije i smještaja u dvokrevetnoj sobi tijekom održavanja Kongresa.
 
Više informacija o Kongresu može se naći na web stranici Kongresa http://crotox2016.imi.hr/.             
 
Predsjednica Hrvatskoga toksikološkog društva
 
dr. sc. Maja Peraica, dr. med.

OGLASI
Upućujemo zdravstvene radnike na posljednji cjelokupni sažetak opisa svojstava lijeka na PLIVAmed.net-u.
GastalAndol PROMaxirino