x
x

Run for Down, 18. svibnja 2024. godine

  01.05.2024.

Treću po redu donatorska utrka RUN FOR DOWN će se održati u subotu, 18. svibnja 2024. u parku Bundek! Može see sudjelovati u utrci trčanja na 5.000 m ili hodanja na 1.700 m, a na „maloj“ utrci (trčanje 150 metara) natjecati će se djeca s Downovim sindromom koja svakako trebaju podršku i navijače.

Run for Down, 18. svibnja 2024. godine

Utrku organizira Atletski klub Perpetuum Mobile u suradnji s Udrugom za sindrom Down grada Zagreba! Pokrovitelji utrke su Predsjednik Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Dom zdravlja Zagreb – Centar.

Nakon i za vrijeme utrka bit će organizirane sportske i likovne radionice za djecu, pod vodstvom volontera i terapeuta Udruge te druženje uz glazbu i ples. Sav prihod od uplaćenih kotizacija uplaćuje se Udruzi sindrom Down.

Ova udruga zastupa interese svih osoba s Down sindromom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, djeluje od 1999. godine i broji preko 280 članova osoba sa sindromom Down. Aktivno provodi brojne programe, projekte i radionice. Programom rada pruža podršku osobama s Down sindromom od najranije dobi, kroz vrtićki, predškolski i školski uzrast pa sve do pripreme za osamostaljivanje. Cilj projekta utrke Run For Down je širenje svijesti o važnosti sporta koji pozitivno utječe na biološki i psihosocijalni razvoj. Svako uključivanje u sportske aktivnosti izravno utječe na poboljšanje motoričkog razvoja i socijalizaciju osoba s Down sindromom.
Svi natjecatelji koji završe utrku dobivaju finišersku medalju.